De liefde voor cocktails blijft en vooral met de feestdagen maak ik graag wat romigere varianten. Niet te zoet maar wel vol en krachtig. Het werkt bij mij net zo als met wijn, in de herfst/winter drink krachtige rode wijnen en in de lente/zomer frisse witte wijnen. Met oud en nieuw mix ik graag een lekkere als aperitief (of gedurende de hele avond ;-)) en de cocktail die ik dit jaar mix is deze lekkere Creamy Coffee Rum Cocktail, een toegankelijke cocktail met niet teveel ingrediënten en voor iedereen wel geschikt.
Al jaren is Don Papa een dikke favoriet op rum gebied van mij, het is een bijzondere soort uit de Filipijnen. Het heeft een volle smaak met toetsen van vanille en is wat zoetig. Een absolute favoriet is de Baroko, die wil je echt proeven! Puur heel lekker maar ook geschikt voor een cocktail als deze. Ik heb voor nu gekozen voor de “normale” Don Papa Rum. Ik ontving een mooie set om te gebruiken voor een recept.
Wat heb je nodig
Voor 2 cocktails
- cocktailshaker
- 100 ml Don Papa Rum
- 50 ml koffielikeur
- 50 ml room
- Martini glazen
- ijsblokjes
- optioneel: 10 gram witte chocolade en het sap van een citroen

Aan de slag
- Rasp de witte chocolade en zet apart in een schaaltje wat groot genoeg is om je glazen in te dopen.
- Pers de citroen uit en zet ook apart in een schaaltje die groot genoeg is voor je glazen.
- Doop de glazen met de rand in de citroensap en vervolgens in de witte chocolade rasp.
- Voeg ijsblokjes in de cocktailshaker en daarbij de rum, koffielikeur en room. Shaken maar!
- Voeg wat ijsblokjes in de glazen en schenk de cocktail eroverheen.
Enjoy!
Alvast een hele fijne jaarwisseling! Liefs Heidi

Ook lekker: een Disaronno Velvet White Espresso Martini. Het recept vind je hier.