In mijn vorige post liet ik al weten dat er nog een recept aan zal komen wat ik met de kerst maakte en hier is ie dan! Eigenlijk een recept die altijd wel kan, ik houd van Panna Cotta! Op mijn werk is een bedrijfskantine en als ik dit op het menu zie staan kan ik niet weerstaan… Nu maak ik zelf wel vaker dit klassieke Italiaanse dessert en deze keer maakte ik een er één met een coulis van mango gegarneerd met verse blokjes mango. Het is zo’n simpel dessert en valt altijd in de smaak. Vandaag mijn recept voor: Panna Cotta met mangocoulis
Wat heb je nodig voor deze Panna Cotta met mangocoulis
Voor 4-6 personen
- 250 ml (bij voorkeur volle) melk
- 250 ml room
- 5 blaadjes gelatine
- 2 rijpe mango’s
- 2×50 gram suiker
- 30 ml water
- 1 theelepel vanille extract (of het merg van een half vanillestokje)
- grote glazen of (glazen) kommetjes
- eventueel een spuitzak voor de mangocoulis

Je kunt elk gewenst glaasje nemen of bijvoorbeeld Panna Cotta vormpjes, dan werkje feitelijk andersom. Ook lekker is deze variant die ik maakte: witte chocolade Panna Cotta met rode bessen. Zeker net zo feestelijk en lekker fris van smaak.
Een tip die ik je mee kan geven, wanneer de Panna Cotta niet opstijft, komt dit doordat er te weinig gelatine is gebruikt. Je kunt dit verhelpen door opnieuw je Panna Cotta te verwarmen en meer gelatine erdoor te mengen. In het begin lijkt het de massa wat dun en vloeibaar maar door ‘m in de kou te zetten stijft het snel op. Je kunt het een dag van tevoren maken maar zeker ook dezelfde dag. Zolang je maar voldoende tijd geeft om op te stijven.
Aan de slag
- Laat de blaadjes gelatine in een kom met koud water wellen voor zo’n 10 minuten.
- Breng de melk en de room aan de kook en voeg hier 50 gram suiker aan toe. Haal van het vuur/warmtebron. Gebruik je een vanillestokje, voeg deze dan toe.
- Knijp de geweekte gelatine uit en roer door je room/melk mengsel totdat het volledig is opgenomen. Meng de vanille extract erdoor. Zodra het is afgekoeld giet je het in de glazen/vormen. Zet ze in de koeling voor minimaal 4 uur. Tip voor bij koud weer: gebruik je grote glazen zet ze dan afgedekt op je terras/balkon.
- Verwijder de schil en pit van de mango en gebruik 1,5 mango voor de coulis. De rest bewaar je voor de garnering. Snijd het in blokjes en breng met 30 ml water en de resterende suiker rustig aan de kook. De mango moet zacht worden, eigenlijk is het proces hetzelfde als het maken van een appelmoes.
- Pureer de mangocoulis tot een gladde massa met een staafmixer en laat het volledig afkoelen.
- Zodra de Panna Cotta volledig is opgesteven spuit je de mangocoulis erover. Snijd de overgebleven mango in blokjes en garneer over de glazen,
- Opdienen en genieten maar!
Mocht je dit recept ook maken, tag me dan zeker om Instagram of laat een reactie achter! Liefs Heidi