Tikkeltje fout, roze en zoetsappig hoort toch wel bij deze bijzondere dag. De dag dat je je geliefde in het roze liefdeszonnetje zet of misschien wel je vriendinnen, zus, ouders of gewoon jezelf! Why not? Zelf op de bank met een romcom en lichtzoete cocktail versiert met lekkernijen. Goed excuus om die foute marshmallows te verorberen. Maak ‘m “virgin” of lekker wel met alcohol. Dry-January is ten slotte voorbij. Bij deze mijn recept voor een Valentijns Cocktail: Creamy Cherry
Ik vond het oorspronkelijke recept van dit heerlijke romige drankje in het 100 Mocktails boek van Hilde Deweer. Echter koos ik ervoor om het iets aan te passen en in plaats van bruiswater een roze cava te gebruiken. Dit doet de smaak wel goed eerlijk gezegd. Je kunt het ook door een 0.0 schuimwijn vervangen. Ook lekker en dan toch die mocktail. Afmaken met een “pijl van Cupido” ;-), zoete gekonfijte kersen en roze marshmallows ofwel spekjes. De cocktail zelf is lichtzoet dus het gaat heel goed samen.

Wat heb je nodig en hoe maak je deze Valentijns cocktail
Voor 2 cocktails
- 300 gram kersen op sap (de siroop is normaal niet heel zoet)
- 25 gram mascarpone
- 200 ml (roze) cava/prosecco
- sap van een halve citroen (15 ml)
- 2 longdrinks of mooie cocktailglazen (inspiratie)
Voor de garnering
- 4 gekonfijte kersen
- 4 marshmallows
- 2 satéstokjes
- Blend de kersen met het sap, de mascarpone en het citroensap.
- Giet de cava in de glazen en giet de kersenmix eroverheen.
- Rijg de gekonfijte kersen en de marshmallows aan de prikkers en leg ze op de cocktails.
Genieten maar!

Wie verras jij dit jaar met Valentijn? Liefs Heidi
Je lief extra verrassen? Wat dacht je van deze zalige Paris-Brest met chocolade banketbakkersroom, uiteraard in de vorm van een hart 😉


Zin om echt uit te pakken met Valentijn? Boek een heerlijk Valentijns weekendje weg en boek een bijzondere overnachting in Nederland of België. Ik geef je 7 tips!